Fuglefotografering i båtsfjord havn

hamningberg havn

 

 

ArcticTourist har etterhvert fått flere års erfaring i guiding av fuglefotografer fra båt. Nå har vi justert litt på vårt fugleprosjekt til også å omfatte to fotoskjul, fortøyd i havna i kommunen.

I våre spesialtilpassede fotoskjul, kan man komme så nær vannflaten at man kan stikke hånda nedi vannet. Dette gir en mulighet for temmelig unike bilder når det gjelder plassering til dyrene (det er fugler 360 grader rundt skjulet.) vinkler, nærhet til objektet og lys.  Alt dette i havna i Batsfjord .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vinkler, avstand til objektet og lys i vinterhalvåret..det bare funker

Alt dette i Båtsfjord havn


 

 

 

 

 

 

 

Når sola returnerer til vår del av verden, sent i januar, returnerer også Praktærfuglen, Havellen og Steller endene.

Med våre flytende fotoskjul liggende inne i havna er man i tillegg i skjul for dårlig vær, om man skulle være så uheldig.

Fuglene svømmer så nært inntil fotoskjulet at man nesten kan ta på dem, og de bryr seg lite med at det er bevegelser i de små vinduene i skjulet.

I tillegg til et opphold i fotoskjulet får du en tur i en av våre hurtiggående RIBer på vei ut til skjulet. Du blir da guidet av en styrmann som kjenner alle kriker og kroker både inne i havna og ute på fjorden...noe som kommer veldig godt til med når bilder av fugler i flukt skal taes.

 

 

 

 


Vakre fugler i Båtsfjord havn (Bildeserie)

Vakre fugler i Båtsfjord Havn. Erik Grønningsæter. NRK

Alle foto av Erik Grønningsæter


 

 

 

 

Før ditt opphold i skjulet:

Vi kler deg opp i  en varm flytedress,  viktig å ha på varme klær og sko. Du får et lyn-kurs for oppførsel i båt og hvordan du skal oppføre deg i nærheten av fuglene.


Etter dette vil vi ta oss av resten, slik at du kan konsentrere deg om å ta dine bilder under så gode forhold som mulig..det eneste vi ikke rår over, er været. Vi kan bare håpe på det beste.. som regel er det faktisk ganske så bra:-)

 

 

 


...Bestill din tur her...